LFB közlemény - november 23.

A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság közleménye az ügető szakágra vonatkozóan a 2023. évi működési engedélyek kiadásának feltételiről

 

A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság (a továbbiakban: LFB) a Kincsem Nemzeti Kft. (a továbbiakban: Versenyszervező és az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete (a továbbiakban: ÜTOE) szükségesnek tartja, hogy az elmúlt években történt szabályváltozások, valamint a versenyek alkalmával az egyes szereplők részéről tapasztalt hiányos ismeretek miatt az ügető szakág szereplői a szabályokkal kapcsolatos tudásukról számot adjanak. Ezért az LFB a két szervezet közös javaslatát támogatva a 2023. évi működési engedélyek kiadásának az előírásairól az alábbi tájékoztatást adja:

 

1. A M.Ü.Sz. 229., 248., és 263. §-ait módosítja, mely alapján a 2022. évi működési engedélyek 2023. április 30-ig érvényesek, azzal a kikötéssel, hogy

  • a működési engedéllyel rendelkező idomár, hajtó, amatőrhajtó 2023. január 20-ig a visszamenőleg 5 évre büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítványt bemutatja,
  • a 2023. évre vonatkozó működési engedély kérelmét, a sportorvosi igazolással és a baleset biztosítással együtt 2023. március 31-ig benyújtja a Versenyszervezőnek.

 

2. A M.Ü.Sz. 231. §., és 232. §. e) pontja 249. §. d) pontja és a 263. §. f) pontja alapján a kérelmezőnek 2023. április hónapban vizsgát kell tenni a hatályos M.Ü.Sz. verseny- és hozzákapcsolódó dopping szabályzatokból.

A vizsga részletes feltételeiről későbbiekben pontos tájékoztatás kerül kiadásra.

 

3. Az ÜTOE 2022. december hónapban és 2023. február hónapban előadásokat, továbbképzéseket tart az idomárok, hajtók részére. A pontos témát és időpontot az ÜTOE hamarosan meghirdeti.

 

Azok az idomárok, hajtók, amatőrhajtók akik, ezeken az előadásokon részt vesznek,  plusz pontokat kap amelyek a vizsga eredményekbe beleszámítanak.

 

Budapest, 2022. november 22.

 

                                               Lóversenyzést Felügyelő Bizottság