LFB közlemény - november 23.

KK , 2022. 11. 23., sze - 11:49

A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság közleménye az ügető szakágra vonatkozóan a 2023. évi működési engedélyek kiadásának feltételiről

 

A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság (a továbbiakban: LFB) a Kincsem Nemzeti Kft. (a továbbiakban: Versenyszervező és az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete (a továbbiakban: ÜTOE) szükségesnek tartja, hogy az elmúlt években történt szabályváltozások, valamint a versenyek alkalmával az egyes szereplők részéről tapasztalt hiányos ismeretek miatt az ügető szakág szereplői a szabályokkal kapcsolatos tudásukról számot adjanak. Ezért az LFB a két szervezet közös javaslatát támogatva a 2023. évi működési engedélyek kiadásának az előírásairól az alábbi tájékoztatást adja:

 

Tízenhatodik ügető árverés - október 8.

KK , 2022. 07. 29., p - 16:17

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft együttműködésével, technikai okok miatt a korábbiakban meghírdetett időponttól eltérően, október 8-án szombaton rendezi meg a szokásos árverést a Kincsem Parkban. 

Az árverés oldala itt érhető el.     Árverési katalógus       Árverési eredmények

Csak a szél

KK , 2022. 07. 08., p - 12:20

A 108. Magyar Ügetőderbyt Csak a szél nyerte Fazekas Imre mesteri hajtásával.

A kanca származását érdemes részletesebben megvizsgálni.

Apja Ken Warkentin 1.10,0, 22-szer futott 12-szer nyert, össznyereménye: 902.355 USD, korábban Amerikában állt, jelenleg Svédországban fedez, több mint 700 csikót adott, nagyon jó örökítő. Legjobb ivadéka Oho Diamond 1.08,6 (pej kanca), Kanadában 2011-ben született és az Egyesült Államokban futott.

Ken Warkentin apja a kitűnő örökítő Yankee Glide, az ő apja pedig a fajta egyik meghatározó ménje volt Valley Victory.

Alapinformációk új látogatóknak

KK , 2022. 06. 30., cs - 15:20
Hírek

Ezzel a néhány sorral azokat tájékoztatjuk, akik újak az ügető világában, remélhetőleg az első lépéseiket megkönnyítjük és a felmerülő kérdéseikre választ kapnak.

Az ügető a fajta elnevezése mellett a versenypályát is jelöli. A versenyek egész évben zajlanak, mivel a téli időjárási körülmények között is futnak a lovak a speciális pályán.