Diktátor Díj - június 25.

KK , 2022. 06. 24., p - 13:24
Hírek

A Kincsem Park oldalán a programm (Magyar Turf) a június 25-i versenynapra ide kattintva olvasható. Az első futam startja 14.00-kor. Élő közvetítés a bet.lovi.hu oldalon. Eredmények június 18. - a Kincsem Park oldalán, ide kattintva archiv videók. Nevezés június 25-re. Propoziciók. Az aktuális időjárás itt tekinthető meg az idokep.hu oldalon. Online lóversenyfogadás  PMU - a francia fogadási oldal, Kincsem+eredmények.

Csikóbejelentés

KK , 2022. 03. 24., cs - 18:27

Tisztelt Tenyésztők!

Kérjük Önöket, hogy a megszületett csikókat mihamarabb jelentsék be. A címsorban a született csikók bejelentése ONLINE szövegre kell kattintani. 2022-ben a névnek G betűvel kell kezdődnie! 

In Memoriam Alexander Brody (1933 - 2022) - a temetés időpontja

KK , 2022. 03. 14., h - 18:07

Szomorúan értesültünk Alexander Brody halálhíréről. Tartalmas és eseményekkel teli életet élt, a világ vezető reklámszakembere volt, majd nyugalomba vonulása után hazájában hozott létre maradandó alkotásokat, nagy szerepe volt a kulturális életben is. Azért is értett a kultúrához, mert olyan felmenői voltak,mint nagyapja Bródy Sándor, nagybátyja Hunyady Sándor és édesanyja a kitűnő festőművész Pollatschek Lilly. 

Korábban telivéreket is futtatott Európában szép eredményekkel. Szinte gyermekként kapcsolódott a lóversenyzéshez édesapja Bródy János révén, aki a II. világháború után megszervezte az ügetőversenyzést és -tenyésztést és olyan kiváló lovak sorát importálta  Amerikából és Dániából, melyek a versenypálya sztárjai voltak, majd a tenyésztésben kiemelkedőt teljesítettek. 

Alexander Brody figyelemmel kísérte a hazai lóversenyzést, az édesapja emlékére futott emlékversenyen, ha tehette megjelent és személyesen adta át a tiszteletdíjakat. Személyében egy igazi régivágású urat veszítettünk el, aki rendkívül közvetlen és barátságos volt mindenkivel.

Fedeztetési engedélyt kapott mének - 2022

KK , 2022. 02. 15., k - 10:05

Tisztelt Tenyésztők!

A fedeztetési engedélyekkel és a mének használatával kapcsolatban az alábbi tudnivalókról tájékoztatjuk Önöket.

A mének használata során a hatályos törvényeket, rendeleteket, szabályokat be kell tartani, ez kizárólag a méntartók felelőssége.

A méntartók a fedeztetési engedély alapján kötelesek az Ügető Tenyésztők Országos Egyesületével szerződést kötni, ez alapján kapják meg a Fedeztetési Jegyeket, melyek előírásszerű vezetéséért teljes felelősséggel tartoznak. Az engedélyek kizárólag ügető kancák fedeztetésére (termékenyítésére) vonatkoznak. Mesterséges termékenyítést csak az arra jogosultak végezhetnek!

A külföldről behozatalra kerülő friss/mélyhűtött spermára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a ménekre!

Azon mének, melyek 1.24,0 vagy annál jobb rekorddal rendelkeznek, fedezhetnek más fajtába tartozó kancákat is, abban az esetben, ha tulajdonosuk (tartójuk) kapcsolatba lép a területileg illetékes lótenyésztési felügyelővel és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közlemény

KK , 2022. 02. 10., cs - 13:25

Tisztelt Ügetőtulajdonosok!

Az ÜTOE akciót hirdet fiatal kancák (2-4 éves) külföldről történő behozatalára 20.000 Ft-os regisztrációs díjjal. A kedvezmény feltétele, a tulajdonos köteles nyilatkozni, hogy a kanca pályafutása befejezése után maga tenyésztésbe állítja vagy gondoskodik arról, hogy a kanca tenyésztésbe kerüljön. Az akció február 15-től április 30-ig tart.

Szolgáltatási díjak és könnyítések

KK , 2022. 01. 05., sze - 14:18
Hírek

A 2017. október 25-én érvénybe lépett szolgáltatási díjak ide kattintva pdf-ben olvashatók.

2021. január 1-től az alábbi könnyítések kerültek bevezetésre.

Az ÜTOE 2021. január 1.-től az alábbi kivételeket alkalmazza a behozatali regisztráció során.

Fedezőmén esetében a regisztráció díja 20.000 Ft - a behozó tulajdonosnak meg kell kérnie a fedeztetési engedélyt és nyilatkoznia arról, hogy nem versenyezteti.

Olyan mén esetében, mely versenyez és a rekordja 1.11,0 vagy jobb a regisztráció díja 50.000 Ft, azzal a feltétellel, hogy a tulajdonos megkéri a fedeztetési engedélyt.

Anyakanca regisztrációs díja 20.000 Ft, a behozó tulajdonosnak nyilatkoznia kell arról, hogy nem versenyezteti.