Up and Quick nyerte a Grand Prix de Paris-t

Publikációk

2015. Február 22-én Up And Quick (Buvetier d'Aunou - Fichtre -Quitron /Coral) az Ecurie Quick Star istálló által tenyésztett és tulajdonában lévő 7 éves mén, biztosan nyerte meg a Hármas Korona harmadik ágát Vincennes-ban.

A verseny legnagyobb favoritja, az élen fordult az utolsó kanyarra és JM Bazire könnyedén tartotta a Franck Nivard által hajtott Anna Mix (5k Ludo de Castelle - IRES) és a Julien Dubois-val versenyző Texas Charm (8m Cygnus d'Odyssee - Kamela Charm)  támadását. Tiego d'Etang (8m Chaillot - Harolene) lett végül a 4. Christian Bigeon idomárhajtójával. Villeroi-t, Severino-t és Roxane Griff-et galoppozás miatt diszkvalifikálták a versenyből.

A győztes és a 2. helyezett Anna Mix is a híres Grobois tréningtelepen, Franck Leblanc idomításában áll. Ez volt Up and Quick pályafutásának 12. győzelme, életnyereményét ezzel 1,921.060€-ra növelte.

A Gr. I.-es besorolású, nemzetközi UET Master sorozathoz tartozó 4150 méteres Prix de Paris összdíjazása 400.000€, amelynek 45%-a illeti az 1. helyezettet.

Up And Quick összideje 5.05.19, ami 1.13.5-ös időt jelent erre a távra! Bazire végig a frontban versenyzett, majd a verseny második felében vette át a vezetést, innentől Texas Charm követte őt. A befutóegyenesben senki nem jelentett rá komoly veszélyt, vélhetően az erős tempónak köszönhetően (1.14.7 1500m, 1.14.0 1000m és 500m részidők) és magabiztos győzelmet aratott.

 

Up and Quick a Harnesslink.com oldalán (Partis-Turf photo)

Up and Quick

Thomas H. Hicks (harnesslink.com)

Fordította Fazekas Andrea