In Memoriam Dr. Mazalin István

Mély megrendüléssel értesültünk arról, hogy dr. Mazalin István június 30-án elhunyt. Személyében a Magyar Lovaregylet egy alapító tagját veszítette el, aki aktívan résztvett az egyesület munkájában.

Kisbéren született 1941. december 26-án. Édesapja a legendás Kisbéri Ménesben dolgozott, így már kora gyermekkorától a ló határozta meg életét. Ezért is választotta hivatásul az állatorvoslást. Annak köszönhetően, hogy ilyen környezetben nőtt fel a magyar lótenyésztés közelmúltbeli történelméről nagyon sokat tudott. A telivér volt az a fajta, amivel a legtöbbet foglalkozott. Segítőkész ember volt, a tudását, ismereteit igyekezett másokkal is megosztani, ezzel a céllal írt számtalan szakcikket. Ugyanakkor mindenkivel kész volt beszélgetni és hasznos tanácsokat adni. A telivérben napra készen ismerte a nemzetközi trendeket úgy a tenyésztésben, mint a versenyzésben. A pedigrisztikai tudása hihetetlen nagy volt. Egész élete, a szakmai pályafutása példaképül szolgálhat a fiatalabb generációknak.

 

Kifejezzük részvétünket családjának, a hozzá közel állóknak, mély fájdalmukban őszintén osztozunk. Emlékét kegyelettel megőrizzük.