Engedély kérelmek 2009-re - határidő november 15.!

NyomtatáshozNyomtatáshoz

Tisztelt fedezőmén tulajdonosok! 

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete felhívja azon tenyésztők figyelmét, akiknek ügető mén van a tulajdonukban és azt tervezik, hogy 2009-ben az ügető fajtában fedeztetnek, jelentsék be igényüket a fedeztetési engedélyre. Az idén fedeztetési engedéllyel rendelkező ménekre az engedély hoosszabbítását kell igényelni. A friss/mélyhűtött spermára is kell engedélyt kérni. A külföldről történő behozatalra külön előírások vonatkoznak.

Az engedély-bejelentésre a formanyomtatvány az egyesület irodájában beszerezhető. Kérésre email-ben csatolva megküldjük az Igénybejelentőt. Az igények benyújtásával egyidőben 10.000 Ft nyilvántartási díjat kell befizetni. A 2008. november 15. után benyujtott igények után a díj 50.000 Ft. A hatályos állategészségügyi és állattartási előírásoknak a fedezőméneknek meg kell felelniük!  

A fedeztetési engedély alapján lehet megkötni a szerződést a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központtal. A szerződés alapján kap a méntulajdonos fedeztetési jegyet, melynek megléte alapkövetelmény a tenyésztésben való részvételhez.  

 

Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete

Tel/fax: 264 2202

Budapest, Albertírsai út 2-4.

Postacím: 1437 Budapest, Pf. 296/1