Tenyésztési támogatások

KK , 2020. 04. 30., cs - 16:31

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete a 2020-as fedeztetések/termékenyítések után a következő módon kívánja támogatásban részesíteni a tagokat. Kérjük az érdeklődőket, hogy emailben jelezzék szándékukat.

 

A három Magyarországon álló mén által fedeztetett kancák tulajdonosai az alábbi támogatásban részesülnek.

Minden fedeztetett kanca tulajdonosa 70.000 Ft-ot kap a 2021-ben megszületett csikók után.

(Calypso Capar, Maximus Lindy, Milliondollar Lux)

Az Olaszországból behozatalra kerülő spermák támogatása úgy valósul meg, hogy az egyesület az alábbi mének esetében az eredeti árhoz képest komoly kedvezményeket ért el (170 ezer és 340 ezer Ft között). Az egyesületi tagok az egyesületen keresztül fizetik az alábbi árakat.

Igor Font - 1.500 EUR

Leben RL - 800 EUR

Owen CR - 1.500 EUR

Naglo - 800 EUR

Abban az esetben, ha valaki külföldről egyéni úton hoz be spermát, akkor minden megszülető csikó után a tenyésztő 100.000 Ft, azaz százezer forint, támogatásban részesül, azzal a kikötéssel, hogy tenyésztőnként 2 kanca támogatható. A támogatás csak olyan párosítások után jár, melyeket az egyesület arra alkalmasnak értékel. Az értékelést az egyesület tenyésztői bizottsága végzi.

Abban az esetben, ha valaki újbeosztású kancát állít be, akkor a megszületett csikó után 70.000 Ft, azaz hetvenezer forint, támogatást kap, támogatás csak olyan kancák után jár, melyeket az egyesület arra alkalmasnak értékel. A hazai támogatott ménekkel történő fedeztetésre további 30.000 Ft, azaz harmincezer forint, támogatást fizetünk. Abban az esetben, ha import spermával termékenyíti a kancát mely spermát az egyesület arra alkalmasnak értékel, akkor is további 30.000 Ft, azaz harmincezer forint, támogatást kap a megszületett csikó után.

Külföldről behozatalra kerülő tenyészkancát is támogat az egyesület, amennyiben a behozatal előtt a tulajdonos az egyesülettel előzetesen konzultál és az egyesület a kancát alkalmasnak értékeli. Ebben az esetben a kanca után 150.000 Ft-ot, azaz százötvenezer forintot, kap a tulajdonos.

A fenti támogatások azok számára járnak, akik 2019-ben az egyesület tagjai voltak, vagy belépnek az egyesületbe és befizetik a támogatási akcióban való részvétel díját. Ennek nagysága 100.000 Ft, azaz százezer forint.

A spermák szállításához az egyesület csak szervezési kérdésekben tud segítséget biztosítani.

A fenti tervek megvalósulása a járványhelyzet alakulásától függ, kérjük ennek szíves figyelembevételét.