Felhívás Mezőhegyes megsegítésére

KK , 2010. 12. 27., h - 17:58

Tisztelt Felhasználó!

Június 18-án Mezőhegyes térségére iszonyatos jégvihar csapott le. A város területén és a környező mezőgazdasági területen irtózatos károk keletkeztek. A lovaspályán a XVI. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny zajlott, ahol sok résztvevő és sok ló is komoly sérülést szenvedett. A lovasok.hu oldalon a szervezők Közleménye itt olvasható. Az oldal alján Lázár Vilmos úr a Magyar Lovas Szövetség elnökének sorai olvashatók: "Mezőhegyesi súlyos viharcsapás - összefogásra hívunk!" címmel.  

A természeti csapás hatására az épületek komoly károkat szenvedtek. Ennél is nagyobb az a baj, hogy a megsemmisült növényi kultúrák a következő hónapokban sokak számára munkát biztosítottak volna.   

Azok a különböző változások, melyek az utóbbi 20 évben a magyar mezőgazdaságban lezajlottak Mezőhegyesre kifejezetten negatív hatással voltak. A munkahelyek száma drasztikusan csökkent, a megélhetés a lakosság döntő többsége számára nagyon nehézzé vált. 

Mezőhegyes egyedülálló helyszíne a magyar lótenyésztésnek, a magyar mezőgazdaságnak. Ez a ménes volt a bölcsője  - a világon egyedülálló módon - 3 lófajtának. 

Kérjük a Tisztelt Felhasználót, hogy a nehéz helyzetbe jutott települést és lakosait lehetőségei szerint segítse. 

A YouTube-on itt tekinthető meg egy videó, mely közvetlenűl a katasztrófa után készült.

Mezőhegyes önkormányzata az alábbi számlán fogadja az adományokat:

Számlát vezető pénzintézet: OTP Bank NYRt.
Pénzforgalmi jelzőszám: 11733151-15344193-80130002