Megújul a hazai lóversenyfogadás - Történelmi aláírás a Kincsem Parkban

KK , 2012. 06. 15., p - 15:04

A francia Carrus csoportba tartozó cég a PMC nyerte az új lóversenyfogadási hálózat kiépítésére kiírt pályázatot. A beruházás 650 millió forintba kerül. A bejelentés június 15-én történt sajtótájékoztató keretében. A rendszer jövő év elején kezd működni, a tervek szerint 440 terminállal indul az országos hálózat. A tájékoztatón elhangzott, hogy a fogadások teremtik meg a lótenyésztés pénzügyi hátterét. Mivel a lótenyésztés élőmunka igényes, így számos munkahely jön létre, főleg vidéken.
A hír megjelent számos sajtóorgánumban, ezeket a sajtóarchivum menüpont alatt lehet olvasni.
Történelmi aláírás a Kincsem Parkban címmel számolt be az eseményről a Kincsem Park honlapja, melyet szíves engedelmükkel az alábbiakban idézünk.

"Történelmi jelentőségű aláírás történt pénteken délelőtt a Kincsem Parkban, amivel évtizedes probléma végére tettek pontot a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. vezetői. Megállapodás született ugyanis a francia PMC-vel, így a tervek szerint 2013 januárjától a világ legmodernebb lóverseny fogadási rendszere működhet hazánkban, ami soha nem látott lehetőségeket biztosíthat a magyar lóversenysportnak. Az új rendszer segítségével megindulhat egy országos fogadóhálózat kiépítése, amely már középtávon megteremtheti a sportág megfelelő pénzügyi támogatását, hosszútávon pedig a teljes finanszírozását. Ezzel megtörtént a Magyar Fejlesztési Bank felügyelete alatt álló állami fogadásszervező tavaly tavasszal elfogadott stratégiájának egyik legfontosabb lépése."