Tenyésztés

Megismételt online árverés - 2023

A megismételt online árverés december 13-14. között zajlott. 

 

A bejelentett lovak listája és az eladási árak.

Név     szín nem                    származás                 tulajdonos

Garas K pej mén (Connecting People - Zsozsoka) Kulik Ferenc - 1.300.000 Ft

Géniusz sötétpej mén (Chelsea Boko - Káma) Zsálek Zsolt - 2.100.000 Ft

90 év

1933-ban augusztus 31-én nyílt meg az új ügetőpálya a Kerepesi úton. A Budapesti Ügetőverseny Egyesület méltó körülményeket teremtett a pálya felépítésével az akkor Európában is magas szinten jegyzett hazai ügetőnek. A nagy elődök komoly erőfeszítéssel, anyagi áldozatokkal és összefogással alkották meg az új pályát, ki kell emelni, hogy a versenyüzem minden tagja anyagilag hozzájárult a megvalósításhoz. A mostanihoz hasonlóan akkor is csütörtökre esett a nagy nap, jellemzően nem vasárnap tarthatták a megnyitót.

Tájékoztató

Hírek

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete az ágazat hatékonyabb képviselete céljából a következő tájékoztatást hozza nyilvánosságra. Az ügetősport jelenlegi helyzete szükségessé teszi, hogy a szereplők érdekeinek képviselete határozottabb és egységesebb legyen. Ez csak úgy valósítható meg, ha minden érdekelt együttműködik. Erre a lehetőséget a mostani körülmények között egy olyan szervezet teremtheti meg, mely az ágazat különböző érdekeit összehangoltan képviseli.

140 éves a magyar ügetőversenyzés

1883. május 17-én jött el az ügetősport nagy napja. Ekkor nyitották meg a Tattersallban az első ügetőpályát, Az első futamot, a kettesfogatok részére kiírt 1500 méteres Államdíjat gróf Esterházy Miklós fogata (Elma 5 é. k. és Dilettant 4 é. h.) nyerte, idő 2.01,0, hajtó Ahnelt. Ezen a pályán futottak előszőr együtt a lovak, mivel a korábbi versenyekben idő ellen futottak. Az esemény nagy szenzáció volt, óriási közönség volt kiváncsi a versenyekre.

Könnyítések a behozatali regisztrációban

Hírek

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete a jelenleg érvényes könnyítéseket kibővíti április 1-től május 10-ig.  Az akció keretein belül bármely korú ügető regisztrációs díja 20.000 Ft, azzal a megkötéssel, hogy kizárólag olyan herélt hozható be, amely még nem futott versenyben és a tulajdonosa engedményezi, hogy az első nyereményéből 100.000 Ft a hazai tenyésztés támogatására kerüljön átutalásra. A következőkben az egyesület foganatosít egy hosszútávú kedvezményt is.

Szolgáltatási díjak és könnyítések

Hírek

A 2017. október 25-én érvénybe lépett szolgáltatási díjak ide kattintva pdf-ben olvashatók.

2021. január 1-től az alábbi könnyítések kerültek bevezetésre.

Az ÜTOE 2021. január 1.-től az alábbi kivételeket alkalmazza a behozatali regisztráció során.

Fedezőmén esetében a regisztráció díja 20.000 Ft - a behozó tulajdonosnak meg kell kérnie a fedeztetési engedélyt és nyilatkoznia arról, hogy nem versenyezteti.