Fedeztetési engedély igénylések

Tisztelt Fedezőmén Tulajdonosok!

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete felhívja azon tenyésztők figyelmét, akiknek ügető mén van a tulajdonukban/bérletükben és azt tervezik, hogy 2024-ben az ügető fajtában fedeztetnek, jelentsék be igényüket a fedeztetési engedélyre.

A 2023-ben fedeztetési engedéllyel rendelkező ménekre is kell igényelni az engedély meghosszabbítását.

A friss/mélyhűtött spermára is kell engedélyt kérni, ez vonatkozik a külföldről történő behozatalra is.

Megismételt online árverés - 2023

Tisztelt Leendő Tulajdonosok és Tenyésztők!

 

Figyelem!

A következő árverés december 13-14. között lesz. Azon lovak - melyek nem keltek el - kerülnek felajánlásra, továbbá jelentkezni lehetetzt november 10-ig új lovakkal. Az árverésen való részvétel feltétele a megfelelő fénykép és videó-anyag. 

 

Az idei online árverés időpont tartama: okt. 20-24. 

Lezárás: okt. 24. 15:00

EMLÉKVERSENYEK A MÉNESEK DÍJA NAPJÁN

A Ménesek Díja napján hat kiemelkedő szakember emléke előtt tiszteleg az utókor az emlékversenyekkel. A hazai ügetőtenyésztés történetében meghatározó szerepük volt az 50-es évektől 1990-ig. Nehéz időkben is a szakma szabályai szerint rengeteg munkával fejlesztették az ügetőtenyésztést, volt közülük, aki az országos irányításban vett részt,  volt aki helyi szinten irányított és volt, aki a ménesi munkát végezte. Egy közös volt bennük, mindannyian a rájuk bízott anyag folyamatos javítását tűzték ki célul és ezért a lehető legtöbbet tették.